Εξοπλισμός για καφέ-αναψυκτήριο

Τι χρειάζεται ένα καφέ-αναψυκτήριο από εξοπλισμό

Όπως βλέπουμε, τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα χρόνια της κρίσης, ανοίγουν οι καφετέριες και τα αναψυκτήρια η μια μετά την άλλη. Βλέπε λίγο η κρίση, λίγο η χαμηλή επένδυση, λίγο ότι όλοι βλέπουν τις καφετέριες γεμάτες, πιστεύουν ότι έτσι θα βρούν το θησαυροφυλάκιο για να γεμίζει το ταμείο άμεσα,γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Φυσικά τα πράγματα και δεν είναι έτσι..Μια καφετέρια ή ένα αναψυκτήριο αντίστοιχα, χρειάζονται εξαιρετική δουλειά που ξεκινάει από τον εξοπλισμό και φτάνει μέχρι το προσωπικό, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλα τα προϊόντα,κ.ο.κ.

Σ’αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένα καφέ – αναψυκτήριο καθώς και πως μπορεί να βρει οικονομικό αλλά υψηλής ποιότητας πάνω απ’ολα εξοπλισμό.

Μια καλή, μικρομεσαία, καφετέρια θα χρειαστεί αρκετό εξοπλισμό για να παρέχει υψηλής ποιότητας ροφήματα και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και πολύ στα έξοδα απόκτησης. Μια μηχανή καφέ espresso επαγγελματική ξεκινάει από 1300€ μόλις. Οι επαγγελματικές μηχανές espresso είναι αυτές οι μηχανές οι οποίες παράγουν φρέσκο espresso στη στιγμή από κόκκους καφέ. Επίσης σ’αυτές τις μηχανές παράγεται και το ζεστό γάλα για το καπουτσίνο. Για να έχετε φρέσκο espresso χρειάζεστε και grinder καφέ (μύλος καφέ) για να αλέθετε τους κόκκους του espresso σε σκόνη για να μπούνε στην εσπρεσιέρα.
Μια καλή ποικιλία καφέ σε συνδυασμό με μια καλή επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο, θα σας δώσουνε ένα άριστο αποτέλεσμα στο καφέ που θα σερβίρετε.

Αυτά όσον αφορά τον εξοπλισμό για το βασικό κομμάτι του καφέ για μια καφετέρια ή ένα αναψυκτήριο.
Πέρα όμως από το κομμάτι του καφέ, ένα κατάστημα θα πρέπει να έχει και διάφορα άλλα ροφήματα αλλά και snacks για να προσφέρει στους πελάτες του. Πλέον κατάστημα με ένα μόνο είδος προϊόντος φυσικά και δε μπορεί να βγει.
Στα προτεινόμενα προϊόντα που μπορεί να έχει ένα καφέ-αναψυκτήριο εύκολα και γρήγορα είναι οι κρέπες και οι βάφλες.
Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα δημοφιλή, εύκολα στην παραγωγή τους και αρκετά κερδοφόρα. Προσοχή όμως! Επειδή ολοένα και περισσότερα καταστήματα παράγουν και προσφέρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα – τόσο καφέδες όσο και κρέπες, βάφλες,κτλ – θα πρέπει να ξεφύγετε από τον ανταγωνισμό και να προσφέρετε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο.
Κατ’αρχην θα πρέπει να έχετε άριστα μηχανήματα για την παραγωγή των προϊόντων.
Τοσο οι κρεπιέρες όσο και οι βαφλιέρες θα πρέπει να είναι μηχανήματα αξιόπιστα όπου θα παράγουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Η αξιοπιστία τους θα πρέπει να είναι το νο1 πράγμα που θα κοιτάξετε σε μια αγορά, καθώς δε θα θέλατε το μηχάνημα να σας χαλάσει ή να σας προδώσει την ώρα που φτιάχνετε μια βάφλα και περιμένουν άλλες 10 στην ουρά. Έτσι η αξιοπιστία είναι το νο1 πράγμα σε μια επαγγελματική βαφλιέρα και κρεπιέρα. Όσον αφορά την κρεπιέρα, έχετε επιλογές ανάμεσα σε ηλεκτρικές και υγραερίου καθώς και στα μεγέθη της πλάκας: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 30,35 και 40 εκατοστά πλάκα ψησίματος, ανάλογα με την κρέπα που θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας.

Πριν από κάθε επένδυση, δείτε καλά τον ανταγωνισμό της τοποθεσίας που θέλετε να ανοίξετε και επενδύστε σε καινοτόμα προϊόντα. Π.χ. αντί για βάφλα μπορείτε να βάλετε ένα νέο σχετικό προϊόν όπως είναι τα Wafflakia. Αντί για κρέπα ή σε συνδυασμό μαζί με την κρέπα, μπορείτε να προσφέρετε το σχετικά καινούργιο ακόμα στην Ελλάδα προϊόν, Pancakes.
Έτσι εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα μηχανήματα μπορείτε να προσφέρετε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο στους πελάτες σας.