Που ταξίδεψαν οι Έλληνες σύμφωνα με την airtickets

Που ταξίδεψαν οι Έλληνες σύμφωνα με την airtickets

Σύμφωνα με την airtickets, περισσότεροι από 88.000 Έλληνες έκλεισαν αεροπορικά εισητήρια για τις διακοπές τους, το 2016, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Για ακόμα μια χρονιά, το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών επέλεξε τους Ελληνικούς προορισμούς και πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα ταξίδια αφορούσαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Σαντορίνη. Αντίστοιχα, για το υπόλοιπ 30% των ταξιδιωτών που επέλεξε το εξωτερικό, τα πιο δημοφιλή μέρη ήταν η Λάρνακα στη Κύπρο ενώ ακολουθεί σε δημοτικότητα η Ρώμη, το Λονδίνο,το Μόναχο, το Βουκουρέστι και το Παρίσι. Σε αντίθεση με το 2015, το 2016 οι Έλληνες δεν επέλεξαν την Κωνσταντινούπολη, αιτία των πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Το 2015 η Κωνσταντινούπολη ήταν μέσα στη πρώτη τετράδα των προορισμών εκτός Ελλάδας.

Όσον αφορά τη τεχνολογία των κρατήσεων, αύξηση 8% σημειώνουν οι κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών(είτε μέσω της ιστοσελίδας της airtickets, είτε μέσω της εφαρμογής για ios/android). Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσοστό κρατήσεων μέσω κινητών συσκευών και tables ανέρχεται πλέον στο 1/4, στο 25%!

Στο κομμάτι των αεροπορικών εταιρειών, αγαπημένη εταιρεία αναδείχθηκε η Aegean καθώς αυτήν επέλεξαν οι περισσότεροι επιβάτες ενώ άφησαν στη δεύτερη θέση την Ryanair. Στη τρίτη θέση ξανά η aegean με το brand της Ολυμπιακής ενώ στη τέταρτη θέση η άλλη Ελληνική εταιρεία, η Ellinair.

Τα αεροπορικά εισιτήρια συνεχίζουν να μειώνονται όλο και περισσότερο και οι τιμές πλέον είναι ακόμα πιο προσιτές. Σ’αυτό συμβάλλει και η χαμηλή τιμή του πετρελαίου, κάτι που το 2016 έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μειωθούν οι τιμές περίπου κατά 17%. Η μέση τιμή των αεροπορικών ήταν 156€.

Ότι αφορά στις τακτικές για να κλείνετε φθηνά αεροπορικά εισητήρια, οι περισσότεροι επέλεξαν να κλείσουν τα αεροπορικά περίπου 33 ημέρες πριν την αναχώρησή τους ενώ ο ίδιος δείκτης το 2015 ήταν 23 ημέρες. Φυσικά μεγάλο ρόλο το 2015 είχαν παίξει και τα capital controls καθώς και η αβεβαιότητα που είχανε φέρει. Οι ημέρες με τις περισσότερες αναχωρήσεις για το 2016 ήταν στις 17 και 24 Ιουνίου.

Τα παραπάνω στοιχεία συλλέχτηκαν από την airtickets – την νο1 εταιρεία για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα. Η airtickets.gr προσφέρει τα οικονομικότερα αεροπορικά προς όλους τους προορισμούς του κόσμου. Δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες ενώ έχει φυσική παρουσία με γραφεία, σε αρκετές απ’αυτές. Η airtickets έχει στη βάση της όλες τις αεροπορικές εταιρείες, ακόμα και τις low cost. Έτσι μπορείτε να κλείσετε το ταξίδι σας με όποια εταιρεία προτιμάτε ή όποια εταιρεία σας συμφέρει περισσότερο λόγω ώρας αναχώρησης ή/και τιμής. Τα αεροπορικά εισιτήρια της airtickets.gr μπορείτε να τα κλείσετε online και να τα πληρώσετε είτε μέσω πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας είτε μέσω κατάθεσης σε λόγαριασμό της εταιρείας.